Reblog: Tara in care parintii nu au viata

12 ore pe zi. Atât munceşte tata de 30 de ani. 10 ore pe zi. Atât munceşte şi mama, tot de atâţia ani. Amândoi trăiesc în România şi câştigă până în 500 de euro. Au ieşit de câteva ori din ţară, dar doar la vecini. Mama visează să ajungă în Moldova, iar tata, după câteva plimbări prin Bucureşti, simte că ştie România. E drept, în tinereţile lor au făcut mai multe excursii. Dar, de 20 de ani amândoi văd marea doar la televizor. Când apare Mazăre sau când ni se vorbeşte iar şi iar de radiaţii. Aaa, şi am uitat, în ultimii ani le-am mai povestit şi eu cum e. Am fost pe banii lor, că aşa sunt părinţii, ştiu să facă doar sacrificii. Le-am spus că e murdară şi înghesuită. (…)

(…) E trist. Să ştii că 12 ore de muncă pe zi îţi aduc nici 500 de euro, iar aici, o femeie de serviciu are 1300 de euro. Şi vă jur că e fericită. Iar ea munceşte doar 8 ore pe zi. Pe ceas. Preţurile la mâncare sunt ca la noi, dacă nu, chiar mai mici. Din 60 de milioane, să cheltui 5 pe mâncare. Şi 5 pe întreţinere. Dar îţi mai rămân 50 de milioane de persoană. Dacă sunt două persoane cu salariul minim pe economie, au 100 de milioane pe lună. Ştiţi, calcule din ăstea îmi fac mereu. Da, cât mai contează banii când ai vise măreţe. Aici, oricine îşi permite să călătorească. Să îşi cumpere haine, să îşi schimbe paltonul mai mult de o dată la 5 ani. Să mănânce bine, la restaurante. Să meargă cu TGV-ul aproape la fel de ieftin ca şi cu CFR-ul. Aici lumea trăieşte. Şi nu doar aici, ci în orice ţară în care oamenii nu muncesc doar pentru mâncare şi rate. (…)

Frumos scris. E trist, dar mi-a placut atat de mult incat m-am decis sa fac reblog si sa va dau si voua. E musai sa cititi articolul complet  pe spuse.ro.

V-am pupat
R.

9 gânduri despre &8222;Reblog: Tara in care parintii nu au viata&8221;

  1. Trist de adevarat. Dar, ca tot incepem o noua ERA…hai sa ne imaginam ca toate astea nu depind, de fapt, nici de Ponta, nici de Basescu si de nimic din ceea ce hulim in fiecare zi, uitand ca toate astea depind de noi. Hai sa muncim 8 ore pe zi cu productivitatea nemtilor, cu dedicarea japonezilor si cu increderea in sine a americanilor, cu indarjirea sarbilor. Intr-o tara in care Dumnezeu a pus totul, n-avem cum sa nu reusim ca, toate cele pe care le visam doar, azi, sa nu se intample, maine. Omul sfinteste locul, spune o zicala romaneasca. Totul depinde de noi. Si stiu ce spun, din proprie experienta.

    1. mda cam face sens. De fapt, fae atat de mult sens incat mi-ati dat o noua idee de post. 🙂 Am sa ma gandesc si poate public ceva pe tema asta

  2. Am mai vorbit noi acuma vreo cate sapt desp chestia asta cu tara si unde o sa ajunga in stilu asta. Eu cred, defapt nu cred, sunt sigur ca o sa renasca si o sa rupa piata economica din Europa in 2, cam in vreo 20-30 de ani asa. E nevoie de timp pentru ca astia de ne conduc acuma sa mai topeasca un pic zapada ce ne acopera si nu ne lasa sa vedem lumina. Ca apoi liderii sa aiba puterea de a se ridica la suprafata precum Ghioceii..

  3. mda asa este dar traim in RO si asta cere sacrificii pt ca este RO 🙂 si viata e altfel aici, oamenii sunt altfel, lucrurile merg altfel, prost dar altfel 🙂
    imperfect..ca noi romanii

Hai zi-mi ceva! Ca mor dupa comments :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s